Platanus Hispanica (Leiplataan)

€129,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (30)
Levertijd: 8-12 werkdagen

De Leiplataan zorgt in uw tuin voor een stijlvolle touch. De Leiplataan is winterhard, maar niet wintergroen. Het is een snelgroeiende soort leiboom met in het voorjaar lichtgroen blad. De Leiplataan heeft weinig ruimte nodig en groeit vrijwel op alle grondsoorten. De Leiplataan is niet gevoelig voor luis en ziekten en is dan ook de ideale boom voor erfscheiding of zonnescherm  Bij ons vindt u Leiplatanen met verschillende afmetingen, zowel in stamomtrek als in stamhoogte. Houdt u bij de stamhoogte er rekening mee of u onder de boom door wilt kunnen lopen. De stamhoogte is vanaf de bovenkant wortel tot onderkant lei-rek. 

Wij kunnen de bomen bezorgen en eventueel desgewenst voor u aanplanten.

De Leiplataan mag 2x per jaar gesnoeid worden; de eerste keer in januari. Dit is de grote snoei. U snoeit dan alle opgaande takken weg. De takken op de hoofdarmen snoeit u weg tot ongeveer 1 centimeter boven de hoofdarm. Deze mag daarna nog 1x gesnoeid worden tot eind mei. Tussen juni en januari is het niet aan te raden om de boom te snoeien i.v.m. kans op bloedingen.

Is de boom net aangeplant, dan is het belangrijk de Leiplataan water te gaan geven, zodra het blad uitloopt.                                                           
Geef bij warme droge zomers de Leiplataan water. In droge perioden vervelt de stam en bladdert af. Dit is een natuurlijk proces.

Wortelgoed is alleen leverbaar tussen 1 november en 31 maart.

Wortelgoed wordt geleverd met blote wortels of soms met kluit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen