Platanus Hispanica Alphens Globe Bolplataan

€89,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (30)
Levertijd: 8-12 werkdagen

De bolplataan (platanus-hispanica-alphens-globe) is een mooie soort, welke vrij groot kan worden. Snoeien is dan ook van groot belang. Het blad van de bolplataan is gekarteld en heeft een mooie frisse groene kleur. In de herfst verkleurd het blad naar bruin, waarna de boom uiteindelijk het blad zal laten vallen. Tijdens de herfst en wintermaanden heeft de bolplataan stekelige "vruchten", deze vallen bij het verschijnen van het nieuwe blad in het voorjaar weer af. Bij de oudere bolplatanen zal je zien dat de schors gaat bladderen, dit is een natuurlijk proces en kan geen kwaad. De Bolplataan groeit op alle soorten grond behalve op kalkhoudende grond. De Bolplataan is goed winterhard.

Door het aanraken van de bladeren van de bolplataan kan er een allergische reactie ontstaan, welke zich uit door geïrriteerde luchtwegen. 

De Bolplataan groeit langzaam, snoeien is dan ook niet elk jaar noodzakelijk. Van nature groeit deze boom in een bolvorm en de vorm zal dan ook niet snel verloren gaan. Wel kan de boom uiteindelijk erg groot worden. In de kleinere tuin is het daarom raadzaam wel te snoeien. Snoei in dat geval terug tot op 15cm van de entplaats. Snoeien kan in juni of tussen november en februari (Niet tijdens vorst)

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen